Intrebari Frecvente

Doare sa-ti faci tatuaj?

Da! Intotdeauna doare cand va faceti un tatuaj.. Culoarea este introdusa in piele cu ajutorul acelor, insa nu este o durere ce nu poate fi suportata. Este dificil sa particularizam gradul de durere deoarece acesta difera de la individ la individ, in functie de locul in care este facut. Cu cat sunteti mai relaxati si mai rabdatori cu atat procesul va fi mai usor de suportat. Tatuajul se face fara anestezie si este interzis consumul de bauturi alcoolice.

Care este procedeul de realizare al tatuajului ?

Tatuajele sunt aplicate cu ajutorul unei masini de tatuat, care nu s-a schimbat prea mult fata de cea proiectata initial in 1896. Au fost facute imbunatatiri in ceea ce priveste calitatea echipamentului, insa procesul este acelasi. Masina cu un ac sau o combinatie de ace va descrie in prim plan o linie, iar apoi va fi aplicata culoarea. Pigmentul este introdus in celulele pileii de sub epiderma, urmand ca tatuajul sa fie acoperit de un strat protector.

Cat timp dureaza executarea unui tatuaj ?

Timpul de executarea al unui tatuaj variaza in functie de o serie de factori:
– in primul rand de simbol: de gradul de complexitate si de dimensiunea acestuia.
– de partea corpului unde este facut tatuajul.

Anumite zone ale corpului, de exemplu zona bratelor, necesita un timp mai mic de realizare deoarece, persoana care va face tatuajul poate intinde mult mai bine tesutul ceea ce este absolut necesar in realizarea unui tatuaj de calitate. Pe zone intinse, cum este abdomenul, necesita un timp mai mare deoarece pielea acolo este mai greu de intins.

Care credeti ca ar fi cea mai dureroasa zona de aplicare a tatuajului?

In zonele cu sensibilitate ridicata, iar acestea difera de la individ la individ, insa nu trebuie sa tinem cont de acest aspect. Durerea poate fi suportata chiar daca zona are un grad mai mare sau mai mic de sensibilitate ceea ce este important este faptul ca tatuajul va fi realizat in zona dorita, unde va simtiti cel mai bine cu el, pentru ca va ramane acolo tot restul vietii.

Cat de sigur este un tatuaj ?

Siguranta tatuajului este garantata 100% deoarece se folosesc ace noi sau sterilizate, pigmenti, creme si manusi noi pentru fiecare tatuaj. Pielea nu este afectata, in locul in care a fost realizat tatuajul se va crea o crusta care va cadea ulterior, pielea ramanand neteda. Odata cu vindecarea sa (de obicei procesul dureaza cam o saptamna, insa depinde de abilitatea de vindecare a fiecaruia), tatuajul va fi protejat de noul strat de piele creat, devenind astfel o parte din voi pentru tot restul vietii.
Cu privire la reactiile alergice la pigmentii tatuajului, nu s-au intampinat probleme pana in momentul de fata, insa se recomanda realizarea unui test de alergie inainte de a decide realizarea tatuajului.

Ce se va intampla cu tatuajul cand voi imbatrani ?

Tatuajele pot fi permanente sau semipermanente. Daca sunt realizate bine pe corp, acestea nu vor suferi schimbari majore. Sigur, cu timpul vor imbatrani si ele odata cu tine, insa trebuie sa acceptam acest fenomen! Culorile se vor estompa, liniile se vor ingrosa putin, iar liniile de detaliu, mai apropiate, vor avea tendinta sa se uneasca (de aceea se recomanda evitarea detaliilor).

De ce arata tatuajul meu ca si cum s-ar decoji ?

Tatuajele intotdeauna se vor decoji, ca arsurile de soare, in primele zile, dar acest proces este absolut normal, pielea se afla in perioada de vindecare. Odata cu decojirea se va duce putin din intensitatea culorii deoarece se pierde excesul de tus. Este important de retinut a se evita ruperea intentionata a pielii care se desprinde. Lasati ca acest proces sa se desfasoare de la sine, altfel culoarea tatuajului isi va pierde din intensitate.

Se pot acoperi tatuajele vechi ?

Da se pot acoperi tatuajele vechi sau nedorite cu unele noi,insa tineti minte ca aceasta acoperire este foarte limitata. Nu se pot pune culori mai deschise peste cele mai inchise fara ca tatuajul vechi sa se vada. Tatuajul nou va fi intotdeauna mai mare si mult mai inchis la culoare decat cel vechi pentru a-l acoperi in intregime. O modalitate mai usoara si mai ieftina este sa fie facut acelasi simbol cu cel vechi, deci practic sa fie refacut (improspatat) acelasi tatuaj. Daca va doriti un alt simbol, peste cel anterior, va trebui sa cereti sfatul celui care va realiza tatuajul.

Este posibila realizarea tatuajul in zona ochiului?

Atat in cazul cosmeticelor permanente cat si a tatuajelor, zona din jurul ochiului prezinta un grad mai mare de risc, deoarece in urma unui accident va puteti pierde vederea sau chiar intregul ochi.

Pe zona pe care a fost facut tatuajul va mai creste par ?

Un tatuaj nu va opri cresterea parului. Trebuie sa va barbieriti in jurul tatuajului pana cand acesta este complet vindecat (asta poate dura de la 10 zile la o luna).